Teknamotor na FacebookTeknamotor na Youtube
Skorpion Teknamotor
KATSO KAIKKI LAITTEET

TUOTTEET: SIIRRETTÄVÄT RUMPUHAKKURIT

Laitteen kuvaus

SKORPION 280 SDBG on erinomainen valinta yrityksille ja yksityishenkilöille, jotka haluavat tuottaa tasakokoista haketta. Hakkurilla on suuri tuottavuus pienestä koosta huolimatta mahdollistaen siten koneen kätevän käytön. Tämä hakkuri on pienin Euroopassa valmistettu siirrettävä telaketjusyöttölaitteella varustettu rumpuhakkuri.

Tämän koneen suuren tuottavuuden saavutamme käyttämällä rumpuleikkausjärjestelmää ja puumateriaalin vetojärjestelmää, joka koostuu keinuvarteen asennetuista hampaallisista veto- ja puristusrullista, joiden halkaisija on 280 mm, sekä syöttöpöydästä 680 mm pitkällä hammastelaketjulla, jonka edessä on käsin asetettava syöttötaso. Tämä ratkaisu mahdollistaa puumateriaalin helpomman syöttämisen, mikä helpottaa koneenkäyttäjien työtä ja parantaa tuottavuutta. Koneenkäyttäjän työ sisältää puumateriaalin asettamisen telaketjukuljettimelle tai mahdollisesti materiaalin kevyen työntämisen. Rullaa ja telaketjua käyttää hydraulimoottorijärjestelmä yhdessä hakkuriin asennettujen hydraulipumpun alennusventtiilien kanssa.

Tämän hakkurin käyttöjärjestelmänä on kolmisylinterinen 40,1 hv tehoinen Lombardini LDW 1603 dieselmoottori. Moottori on nestejäähdytteinen ja varustettu vakiona koteloinnilla. Jotta hakkurilla olisi mahdollista työskennellä useita tunteja, siihen on asennettu 40 l polttoainesäiliö.

Hakkurin 265 mm leveä ja 190 mm korkea syöttöaukko mahdollistaa erikokoisten oksien ja niiden vuosikasvustojen (lehdet ja neulaset) sekä myös pyöreän puun haketuksen 18 cm halkaisijaan asti.

Skorpion 280 SDBG mallissa on käytetty rumpua 3 leikkuuterän sektorijärjestelmällä - rummun yksi kierros leikkaa puuta yhden kerran koko rummun leveydeltä. Innovatiivinen ratkaisu on: leikkuujärjestelmän tasainen kuormitus, dieselmoottorin vakaa käynti ja taloudellinen polttoaineen kulutus.

 
Erityisten leikkausterien käyttö mahdollistaa niiden teroittamisen käyttökautena jopa 20 mm nimellispituudella pidentäen samalla niiden käyttöikää. Kaikki terät on valmistettu asianmukaisesti valituista työkaluteräksistä, joille on tehty korkealuokkainen lämpökäsittely.
 
Hakkurissa on vakioratkaisuna portaaton haketettavan puumateriaalin syöttönopeus 5 - 25 mm leikkauksella. Tämän ratkaisun ansiosta voidaan tuottaa pienikokoista haketta, jota vasaramyllyissä jatkokäsiteltynä voidaan käyttää briketin tai pelletin valmistukseen, kun taas suurikokoisempi hake on ihanteellinen materiaali polttoaineeksi tai myytäväksi teollisuuden raaka-aineeksi.

Tasalaatuisen hakkeen saaminen (hakettamatta jääneiden kappaleiden ja säleiden syntymisen ehkäisy) on varmistettu käyttämällä leikkausrummun alle sijoitettua seulaverkkoa. Hake kerätään seulaverkon alta ruuvikuljettimella poistopuhaltimeen ja puhalletaan sen avulla puhallustorvea pitkin ulkotilaan. Hakkurissa käytetty puhallustorvi on kierrettävissä käsin ruuvimekanismilla toimivan kääntöpöydän ansiosta 360° hakkurin alustan suhteen. Valinnaisesti puhallustorvea voidaan korottaa.

Skorpion 280 SDBG hakkuri on saanut eurooppalaisen tyyppihyväksynnän, joka mahdollistaa koneen rekisteröinnin ja liikennekelpoisuuden.

Hakkuri on varustettu modernilla LED-tievalaistuksella.

Skorpion 280 SDBG standardivarusteisiin kuuluvat yksi Euroopan nykyaikaisimmista No-stress-järjestelmistä. Se estää automaattisesti käyttöjärjestelmän ylikuormituksen väliaikaisella syöttöjärjestelmän pysäyttämisellä. Järjestelmä sallii erittäin helpolla tavalla muuttaa koneen työasetukset sekä sopeuttaa sen omiin tarpeisiin. Ohjelma nimeltään: "paksu puu" ja "ohut puu" sallivat erittäin nopean käyttötavan muutoksen. On erittäin helppo sopeuttaa hakkurin toimintoa juuri haketettuun materiaaliin, jonka avulla lisätään tehokkuutta. Järjestelmässä on sisäänrakennettu moottorin työtuntimittari.

Hakkurin rakenne on asetettu yksiakseliseen alustaan, joka on varustettu työntöjarrulla ja pysäköintijarrulla sekä hinauskoukulla pallotapilla tai silmukkakahvalla. Hakkuri erikoisperävaunumuodossa mahdollistaa nopean liikkumisen työpaikkojen välillä.

Skorpion 280 SDBG hakkurilla tuotettua haketta voidaan käyttää lämmitykseen kiinteän polttoaineen kattiloissa, kompostin raaka-aineena, puutarhojen ja puistojen koristelussa, ja vasaramyllyssä tapahtuvan jatkokäsittelyn jälkeen pelletin ja briketin valmistuksessa.
 
 

Tekniset tiedot

Malli

SKORPION 280 SDBG

Koko (pit. x lev. x kor.) [mm] 3750 (4460)* x 1810 x 2400 (3100)*
Massa [kg] 1620
Materiaalin halkaisija [mm] 180
Veitsien määrä 3 leikkausveitsiä + 1 tukiveitsi
Syöttönopeus [mb/min] jopa 22
Haketusteho [m3 / tunnissa] jopa 10
Hakkeen leveys [mm] 25 mm asti riippuen materiaalityypistä
Syöttötapa rulla- tai telaketjusyöttö hydraulisella käytöllä
Rummun halkaisija [mm] 420
Syöttöaukon koko (lev. x kor.) [mm] 265 x 190
Seula – silmukka [mm] 30x30 tai 50x50
MOOTTORIN TEKNISET TIEDOT
Moottorin malli LOMBARDINI 1603
Moottorin iskutilavuus [cm3] 1649
Moottorin teho [HV] 40,1
Moottorin jäähdytys neste
Polttoaine diesel
Polttoainetankin tilavuus [L] 40
Maksimi polttoaineen kulutus [L / tunnissa] 6
Käynnistys sähkö
()* - mitat avattuna.

 

Standardi varusteet:

  • Varapyörä.
  • Heittoputki ruuvikääntöpöydällä 360°.
  • Korkeussäädettävä hakkeen poistoputki.
  • Moderni LED-tievalaistus.
  • No-stress ylikuormitusta estävä järjestelmä moottorin työtuntimittari.
     

KYSY

TEKNAMOTOR 2015
realizacja:dwarazy.com
YLÖS