Hakkurissa Skorpion 500 RB
Teknamotor na FacebookTeknamotor na Youtube
Skorpion Teknamotor
KATSO KAIKKI LAITTEET

TUOTTEET: TRAKTORIIN KYTKETTÄVÄT RUMPUHAKKURIT

Laitteen kuvaus

SKORPION 500 RB on suurin yrityksemme valmistama telaketjusyöttöjärjestelmällä varustettu rumpuhakkuri. Se on tarkoitettu yrityksille ja yksityishenkilöille, jotka haluavat tuottaa suuria määriä tasakokoista haketta. Kone kuuluu traktorin ulosottovoimaa käyttäviin hakkureihin. Koneen tarvitsema käyttöteho on vähintään 120 hv (540 kierrosta/min).

Haketettavan materiaalin ison koon takia, jonka halkaisija on 300 mm suositellaan jätepuun lataamista puuhakkuriin hydraulisen nosturin avulla. Standardivarusteisiin kuuluu alusta sen asennusta varten. Suuri puukuormatila, latauskaula, jonka mitat ovat 550 x 370mm mahdollistaa leveiden oksien ja muiden suurten puujätteiden haketuksen.

Hakkurissa on käytetty puumateriaalin syöttöjärjestelmää, joka koostuu keinuvarteen asennetuista hampaallisista veto-puristusrullista, joiden halkaisija on 380 mm, sekä syöttöpöydästä 920 mm pitkällä hammastelaketjulla, jonka edessä on hydraulisesti asetettava myös 850 mm hammastelaketjulla varustettu syöttötaso. Syöttöjärjestelmä käynnistetään, pysäytetään ja ajetaan taaksepäin sauvaohjaimella. Telaketjukuljettimien pitkä ja leveä pinta tekevät hydraulisella nosturilla suoritettavan puumateriaalin syötön helpoksi, tehokkaaksi ja nopeaksi. Vapaa tila telaketjukuljettimien välillä palvelee epäpuhtauksien kuten pienet kivet, maa, hiekka yms. erottamista, mikä samalla pidentää terien käyttöikää.

Puun sisäänvetojärjestelmä toimii hydraulisella pumpulla, joka kuuluu hakkurin standardivarusteisiin, rullaa ja ketjuteloja käytetään tällä pumpulla alennusventtiileihin varustetun hydraulisylinterijärjestelmän kautta.

Hakkurissa on vakioratkaisuna portaaton haketettavan puumateriaalin syöttönopeus 5 - 35 mm leikkauksella. Tämän ratkaisun ansiosta voidaan tuottaa pienikokoista haketta, jota vasaramyllyissä jatkokäsiteltynä voidaan käyttää briketin tai pelletin valmistukseen, kun taas suurikokoisempi hake on ihanteellinen materiaali polttoaineeksi tai myytäväksi teollisuuden raaka-aineeksi.

Hakkurissa käytetään seulaverkkoa, jonka silmäkoko on 30x30 tai 50x50 mm, mikä varmistaa tasalaatuisen hakkeen tuottamisen. Hake kerätään seulaverkon alta kahdella ruuvikuljettimella poistopuhaltimeen ja puhalletaan sen avulla puhallustorvea pitkin. Hakkuri on vakiona varustettu hydraulisesti kokoon vedettävällä puhallustorvella yhdessä automaattisesti ohjattavan 240° kääntöpöydän sekä ulospuhalluksen suunnan vaihtimen kanssa. Nämä toiminnot suoritetaan sauvaohjaimen avulla.

3 sektoreittain rummun kehälle asennetun leikkausteräjärjestelmän (rummun yksi kierros yhtä täyttä leikkausta kohti) varmistaa erittäin suuren hakkurin tuottavuuden suhteellisen pienellä traktorin teholla.

Hakkurin rakenne on asennettu yksiakseliselle alustalle mikä sallii koneen hinausta kaikenlaisilla tietyypeillä. Sen voidaankin varustaa jousitetulla ajoakselilla tai pneumaattisella - molemmat akselit ovat varustettu paineilmajarrulla.

Syöttöpöydän sijoitusratkaisu 90° kulmassa ajosuuntaan nähden mahdollistaa hakkurin ja kevyen peräkärryn samanaikaisen kuljetuksen yhdellä traktorilla (hakkurissa on automaattitoiminen vetokoukku). Hakkuri on varustettu modernilla LED-tievalaistuksella.

Skorpion 500 RB standardivarusteisiin kuuluvat yksi Euroopan nykyaikaisimmista No-stress-järjestelmistä. Se estää automaattisesti käyttöjärjestelmän ylikuormituksen väliaikaisella syöttöjärjestelmän pysäyttämisellä. Järjestelmä sallii erittäin helpolla tavalla muuttaa koneen työasetukset sekä sopeuttaa sen omiin tarpeisiin. Ohjelma nimeltään: "paksu puu" ja "ohut puu" sallivat erittäin nopean käyttötavan muutoksen. On erittäin helppo sopeuttaa hakkurin toimintoa juuri haketettuun materiaaliin, jonka avulla lisätään tehokkuutta. Järjestelmässä on sisäänrakennettu moottorin työtuntimittari.

Puujätteistä saatu hake voidaan käyttää energiamateriaalina polttamiseen, raaka-aineena lastulevyihin tai jatkokäsittelyyn vasaramyllyissä.

Skorpion 500 RB hakkurin osto on optimaalinen ratkaisu yrityksille, jotka kehittävät toimintaansa ympäristöystävälliseen suuntaan.

 

Tekniset tiedot

Malli

SKORPION 500 RB

Ulkomitat (pituus x leveys x korkeus) [mm] 3870 x 2360 (3000)* x 3025 (4460)*
Paino [kg] 3700 Ilman puutavarakuormaajaa
Puun halkaisija max [mm] jopa 300
Terät 3 leikkaavaa + 1 vastaterä
Syöttönopeus [metriä / minuutti] jopa 21
Haketusteho [m3 / tunnissa] jopa 20
Syöttötapa rulla- tai telaketjusyöttö hydraulisella käytöllä
Rummun halkaisija [mm] 520
Telaketjun pituus [mm] pöytä 750, läppä 630
Syöttöaukon koko (lev. x kor.) [mm] 550 x 370
Käyttövoima traktorin ulosotto
Minimi tehontarve Traktori [hp] 120
()* - mitat avattuna.

 

Standardi varusteet:

  • Ajoakseli 25 km/h asti.
  • Moderni LED-tievalaistus.
  • Voimanulosottoakseli.
  • Oma hydraulinen järjestelmä.
  • No-stress ylikuormitusta estävä järjestelmä moottorin työtuntimittari.
  • Hydraulisesti taitettava syöttöpöytä (läppä) varustettu lastaustelaketjulla.
  • Hydraulisesti taitettava heittoputki sekä automaattinen 240°-kääntöpöydän ohjaus ja ohjauslevy.
  • Ohjaus ohjausvivulla.

Vaihtoehtoiset varusteet:

  • Hydraulisen nosturin.

KYSY

TEKNAMOTOR 2015
realizacja:dwarazy.com
YLÖS