Teknamotor na FacebookTeknamotor na Youtube
Skorpion Teknamotor
KATSO KAIKKI LAITTEET

TUOTTEET: TRAKTORIIN KYTKETTÄVÄT RUMPUHAKKURIT

Laitteen kuvaus

SKORPION 280 RBG on pienin traktoriin kytkettävä rumpuhakkuri telaketjusyöttöjärjestelmällä. Hakkuri on tarkoitettu yrityksille ja yksityishenkilöille, jotka haluavat tuottaa tasakokoista haketta. Kone kuuluu traktorin voiman ulosottoa käyttäviin hakkureihin ja tarvitsee käyttövoimaksi vähintään 60 hv (540 kierrosta/min) tehon.

Puumateriaalin syöttötila sekä 265 mm leveä ja 190 mm korkea syöttöaukko mahdollistavat erikokoisten oksien ja niiden vuosikasvustojen (lehdet ja neulaset) sekä myös pyöreän puun haketuksen 18 cm halkaisijaan asti.

Hakkurin leikkausjärjestelmänä käytetään 3 sektoreittain rummun kehälle asennettua leikkausterää ja yhtä vastaterää. Tämä ratkaisu varmistaa erittäin suuren hakkurin tuottavuuden suhteellisen pienellä traktorin teholla.

Erityisten leikkausterien käyttö mahdollistaa niiden teroittamisen käyttökautena jopa 20 mm nimellispituudella pidentäen samalla niiden käyttöikää. Kaikki terät on valmistettu asianmukaisesti valituista työkaluteräksistä, joille on tehty korkealuokkainen lämpökäsittely.

Hakkurissa on vakioratkaisuna portaaton haketettavan puumateriaalin syöttönopeus 5 - 25 mm leikkauksella. Tämän ratkaisun ansiosta voidaan tuottaa pienikokoista haketta, jota vasaramyllyissä jatkokäsiteltynä voidaan käyttää briketin tai pelletin valmistukseen, kun taas suurikokoisempi hake on ihanteellinen materiaali polttoaineeksi tai myytäväksi teollisuuden raaka-aineeksi.

Tasalaatuisen hakkeen saaminen (hakettamatta jääneiden kappaleiden ja säleiden syntymisen ehkäisy) on varmistettu käyttämällä leikkausrummun alle sijoitettua seulaverkkoa. Hake kerätään seulaverkon alta ruuvikuljettimella poistopuhaltimeen ja puhalletaan sen avulla puhallustorvea pitkin ulkotilaan. Hakkurissa käytetty puhallustorvi on kierrettävissä käsin ruuvimekanismilla toimivan kääntöpöydän ansiosta 360° hakkurin alustan suhteen. Valinnaisesti puhallustorvea voidaan korottaa.

akkurissa on käytetty puumateriaalin vetojärjestelmää, joka koostuu keinuvarteen asennetuista hampaallisista veto- ja puristusrullista, joiden halkaisija on 280 mm, sekä syöttöpöydästä 680 mm pitkällä hammastelaketjulla, jonka edessä on käsin asetettava syöttötaso. Tämä ratkaisu mahdollistaa puumateriaalin helpomman syöttämisen, mikä helpottaa koneenkäyttäjien työtä ja parantaa tuottavuutta. Rullaa ja telaketjua käyttää hydraulimoottorijärjestelmä yhdessä hakkuriin asennetun hydraulipumpun alennusventtiilien kanssa. Traktori toimii ainoastaan hakkurin voimanlähdeyksikkönä voiman ulosoton välityksellä.

Skorpion 280 RBG standardivarusteisiin kuuluvat yksi Euroopan nykyaikaisimmista No-stress-järjestelmistä. Se estää automaattisesti käyttöjärjestelmän ylikuormituksen väliaikaisella syöttöjärjestelmän pysäyttämisellä. Järjestelmä sallii erittäin helpolla tavalla muuttaa koneen työasetukset sekä sopeuttaa sen omiin tarpeisiin. Ohjelma nimeltään: "paksu puu" ja "ohut puu" sallivat erittäin nopean käyttötavan muutoksen. On erittäin helppo sopeuttaa hakkurin toimintoa juuri haketettuun materiaaliin, jonka avulla lisätään tehokkuutta. Järjestelmässä on sisäänrakennettu moottorin työtuntimittari.

Puujätteistä saatu hake voidaan käyttää energiamateriaalina polttamiseen, raaka-aineena lastulevyihin tai jatkokäsittelyyn vasaramyllyissä.

Skorpion 280 RBG hakkurin osto on optimaalinen ratkaisu yrityksille, jotka kehittävät toimintaansa ympäristöystävälliseen suuntaan.

 

Tekniset tiedot

Malli

SKORPION 280 RBG

Ulkomitat (pituus x leveys x korkeus) [mm] 1775 x 1980 (2700)* x 2250 (3050)*
Paino [kg] 1200
Puun halkaisija max [mm] 180
Terät 3 leikkaavaa + 1 vastaterä
Syöttönopeus [metriä / minuutti] jopa 22
Haketusteho [m3 / tunnissa] jopa 10
Hakkeen leveys [mm] jopa 25, riippuen materiaalista
Syöttöyksikkö rulla- tai telaketjusyöttö hydraulisella käytöllä
Rummun halkaisija [mm] 420
Haketusteho [mm] 265 x 190
Käyttövoima traktorin ulosotto
Minimi tehontarve Traktori [hp] 60
()* - mitat avattuna.

 

Standardi varusteet:

  • Voimanulosottoakseli.
  • Oma hydraulinen järjestelmä.
  • Korkeussäädettävä hakkeen poistoputki.
  • 360 astetta kääntyvä hakkeen poistoputki.
  • “No-stress system” kierrosvahti joka katkaisee syötön traktorin kierrosten laskiessa liikaa.

KYSY

TEKNAMOTOR 2015
realizacja:dwarazy.com
YLÖS