Teknamotor na FacebookTeknamotor na Youtube
Skorpion Teknamotor
KATSO KAIKKI LAITTEET

TUOTTEET: SIIRRETTÄVÄT RUMPUHAKKURIT

Laitteen kuvaus

SKORPION 280 SDB on erittäin hyvä valinta yrityksille ja yksityishenkilöille, jotka haluavat tuottaa tasakokoista haketta. Hakkurilla on suuri tuottavuus pienestä koosta huolimatta mahdollistaen siten koneen kätevän käytön. Tämän koneen suuren tuottavuuden saavutamme käyttämällä rumpuleikkausjärjestelmää ja 40,1 hv tehoista Lombardini LDW 1603 moottoria. Se on kolmisylinterinen nestejäähdytteinen koteloitu dieselmoottori. Jotta hakkurilla olisi mahdollista työskennellä useita tunteja, siihen on asennettu 40 l polttoainesäiliö.

Hakkurin 265 mm leveä ja 190 mm korkea syöttöaukko mahdollistaa erikokoisten oksien ja niiden vuosikasvustojen (lehdet ja neulaset) sekä myös pyöreän puun haketuksen 18 cm halkaisijaan asti.

Hakkurin leikkausjärjestelmänä käytetään 3 sektoreittain rummun kehälle asennettua leikkausterää ja yhtä vastaterää. Tämä ratkaisu varmistaa erittäin suurten hakkurin tuottavuuden suhteellisen pienellä moottoriteholla. Kaikki terät on valmistettu asianmukaisesti valituista työkaluteräksistä, joille on tehty korkealuokkainen lämpökäsittely.

Tasalaatuisen hakkeen saaminen (hakettamatta jääneiden kappaleiden ja säleiden syntymisen ehkäisy) on varmistettu käyttämällä leikkausrummun alle sijoitettua seulaverkkoa. Hake kerätään seulaverkon alta ruuvikuljettimella poistopuhaltimeen ja puhalletaan sen avulla puhallustorvea pitkin ulkotilaan. Hakkurissa käytetty puhallustorvi on kierrettävissä käsin ruuvimekanismilla toimivan kääntöpöydän ansiosta 360° hakkurin alustan suhteen.

Hakkurissa on käytetty puumateriaalin vetojärjestelmää, joka koostuu keinuvarteen asennetuista puumateriaalia puristavista hampaallisista veto- ja puristusrullista, joiden halkaisija on 280 mm, sekä syöttöpöydän edessä olevasta alarullasta, jonka halkaisija on 200 mm sekä käsin asetettavasta syöttötasosta. Tämä ratkaisu mahdollistaa puumateriaalin helpomman syöttämisen helpottaen siten koneenkäyttäjien työtä ja parantaen tuottavuutta. Rullia käyttää hydraulimoottorijärjestelmä yhdessä alennusventtiilien kanssa hakkuriin asennetusta hydraulipumpusta.

Skorpion 280 SDB hakkuri on saanut eurooppalaisen tyyppihyväksynnän, joka mahdollistaa koneen rekisteröinnin ja liikennekelpoisuuden.

Hakkuri on varustettu modernilla LED-tievalaistuksella.

Skorpion 280 SDB standardivarusteisiin kuuluvat yksi Euroopan nykyaikaisimmista No-stress-järjestelmistä. Se estää automaattisesti käyttöjärjestelmän ylikuormituksen väliaikaisella syöttöjärjestelmän pysäyttämisellä. Järjestelmä sallii erittäin helpolla tavalla muuttaa koneen työasetukset sekä sopeuttaa sen omiin tarpeisiin. Ohjelma nimeltään: "paksu puu" ja "ohut puu" sallivat erittäin nopean käyttötavan muutoksen. On erittäin helppo sopeuttaa hakkurin toimintoa juuri haketettuun materiaaliin, jonka avulla lisätään tehokkuutta. Järjestelmässä on sisäänrakennettu moottorin työtuntimittari.

Hakkurin rakenne on asetettu yksiakseliseen alustaan, joka on varustettu työntöjarrulla ja pysäköintijarrulla sekä hinauskoukulla pallotapilla tai silmukkakahvalla. Hakkuri erikoisperävaunumuodossa mahdollistaa nopean liikkumisen työpaikkojen välillä.

Skorpion 280 SDB hakkurilla tuotettua haketta voidaan käyttää lämmitykseen kiinteän polttoaineen kattiloissa, kompostin raaka-aineena, puutarhojen ja puistojen koristelussa, ja vasaramyllyssä tapahtuvan jatkokäsittelyn jälkeen pelletin ja briketin valmistuksessa.

 

Tekniset tiedot

Malli

SKORPION 280 SDB

Koko (pit. x lev. x kor.) [mm] 3750 (4460)* x 1810 x 2400 (3100)*
Massa [kg] 1550
Materiaalin halkaisija [mm] 180
Veitsien määrä 3 leikkausveitsiä + 1 tukiveitsi
Syöttönopeus [mb/min] jopa 22
Haketusteho [m3 / tunnissa] jopa 10
Hakkeen leveys [mm] 25 mm asti riippuen materiaalityypistä
Syöttötapa hydraulinen syöttölaite
Rummun halkaisija [mm] 420
Syöttöaukon koko (lev. x kor.) [mm] 265 x 190
Seula – silmukka [mm] 30x30 tai 50x50
MOOTTORIN TEKNISET TIEDOT
Moottorin malli LOMBARDINI 1603
Moottorin iskutilavuus [cm3] 1649
Moottorin teho [HV] 40,1
Moottorin jäähdytys neste
Polttoaine diesel
Polttoainetankin tilavuus [L] 40
Maksimi polttoaineen kulutus [L / tunnissa] 6
Käynnistys sähkö
()* - mitat avattuna.

Standardi varusteet:

  • Varapyörä.
  • Heittoputki ruuvikääntöpöydällä 360°.
  • Korkeussäädettävä hakkeen poistoputki.
  • Moderni LED-tievalaistus.
  • No-stress ylikuormitusta estävä järjestelmä moottorin työtuntimittari.
     

KYSY

TEKNAMOTOR 2015
realizacja:dwarazy.com
YLÖS