Teknamotor na FacebookTeknamotor na Youtube
Skorpion Teknamotor
KATSO KAIKKI LAITTEET

TUOTTEET: TRAKTORIIN KYTKETTÄVÄT RUMPUHAKKURIT

Laitteen kuvaus

SKORPION 350 RB on rumpuhakkuri, joka toimii yhteistyössä maataloustraktorin kanssa, jonka minimiteho voimanotto-akselilla on - 100 KM (540 kierr./min). Haketettavan materiaalin ison koon takia, jonka halkaisija on 25 cm suositellaan jätepuun lataamista puuhakkuriin hydraulisen nosturin avulla. Standardivarusteisiin kuuluu alusta sen asennusta varten. Suuri puukuormatila, latauskaula, jonka mitat ovat 375 x 340 mm mahdollistaa leveiden oksien ja muiden suurten puujätteiden haketuksen.

Hakkurissa on käytetty puumateriaalin syöttöjärjestelmää, joka koostuu keinuvarteen asennetuista hampaallisista veto-puristusrullista, joiden halkaisija on 380 mm, sekä syöttöpöydästä 960 mm pitkällä hammastelaketjulla, jonka edessä on hydraulisesti asetettava myös 830 mm hammastelaketjulla varustettu syöttötaso. Syöttöjärjestelmä käynnistetään, pysäytetään ja ajetaan taaksepäin sauvaohjaimella. Telaketjukuljettimien pitkä ja leveä pinta tekevät hydraulisella nosturilla suoritettavan puumateriaalin syötön helpoksi, tehokkaaksi ja nopeaksi. Vapaa tila telaketjukuljettimien välillä palvelee epäpuhtauksien kuten pienet kivet, maa, hiekka yms. erottamista, mikä samalla pidentää terien käyttöikää.

Puun sisäänvetojärjestelmä toimii hydraulisella pumpulla, joka kuuluu hakkurin standardivarusteisiin, rullaa ja ketjuteloja käytetään tällä pumpulla alennusventtiileihin varustetun hydraulisylinterijärjestelmän kautta.

Sektorimaisesti asetettujen 2 leikkausveitsen järjestelmän käyttö rummulla (yksi rummun kierto per leikkaus) takaa rummun erittäin hyvien tulosten saavuttamisen suhteellisen pienellä traktorin teholla.

Säännöllisen hakekoon varmistaminen saavutetaan seulan käytöllä, joka on asennettu leikkausrummun alle. Hakkeita viedään seulan alta kahdella ruuvikuljettimella heittotuulettimeen ja sen avulla ne heitetään heittoputkeen. Hakkuri on vakiona varustettu hydraulisesti kokoon vedettävällä puhallustorvella yhdessä automaattisesti ohjattavan 240° kääntöpöydän sekä ulospuhalluksen suunnan vaihtimen kanssa. Nämä toiminnot suoritetaan sauvaohjaimen avulla.

Hakkurin rakenne on asennettu yksiakseliselle alustalle mikä sallii koneen hinausta kaikenlaisilla tietyypeillä. Tyypillinen ajoakselin käyttö ilman jarrua sallii Skorpion 350 RB ajon 25 km/h nopeudella. Sen voidaankin varustaa jousitetulla ajoakselilla tai pneumaattisella - molemmat akselit ovat varustettu paineilmajarrulla.

Syöttöpöydän sijoittaminen 90° asteen kulmassa ajosuuntaan sallii hakkurin ja perävaunun samanaikaisen kuljetuksen yhden traktorin avulla (hakkuri on varustettu automaattisella vetokoukulla).

Hakkuri on varustettu LED-tievalaistuksella.

Skorpion 350 RB standardivarusteisiin kuuluvat yksi Euroopan nykyaikaisimmista No-stress-järjestelmistä. Se estää automaattisesti käyttöjärjestelmän ylikuormituksen väliaikaisella syöttöjärjestelmän pysäyttämisellä. Järjestelmä sallii erittäin helpolla tavalla muuttaa koneen työasetukset sekä sopeuttaa sen omiin tarpeisiin. Ohjelma nimeltään: "paksu puu" ja "ohut puu" sallivat erittäin nopean käyttötavan muutoksen. On erittäin helppo sopeuttaa hakkurin toimintoa juuri haketettuun materiaaliin, jonka avulla lisätään tehokkuutta. Järjestelmässä on sisäänrakennettu moottorin työtuntimittari.

Puujätteistä saatu hake voidaan käyttää energiamateriaalina polttamiseen, raaka-aineena lastulevyihin tai jatkokäsittelyyn vasaramyllyissä.

Skorpion 350 RB hakkurin osto on optimaalinen ratkaisu yrityksille, jotka kehittävät toimintaansa ympäristöystävälliseen suuntaan.

 

Tekniset tiedot

Malli

SKORPION 350 RB

Ulkomitat (pituus x leveys x korkeus) [mm] 4160 x 2350 (3010)* x 2960 (3970)*
Paino [kg] 3400 Ilman puutavarakuormaajaa
Puun halkaisija max [mm] jopa 250
Terät 2 leikkausveitsiä + 1 tukiveitsi
Syöttönopeus [metriä / minuutti] jopa 21
Haketusteho [m3 / tunnissa] jopa 16
Syöttötapa rulla- tai telaketjusyöttö hydraulisella käytöllä
Rummun halkaisija [mm] 520
Telaketjun pituus [mm] pöytä 960, läppä 830
Syöttöaukon koko (lev. x kor.) [mm] 375 x 340
Käyttövoima traktorin ulosotto
Minimi tehontarve Traktori [hp] 100
()* - mitat avattuna.

 

Standardi varusteet:

  • Ajoakseli 25 km/h asti.
  • Moderni LED-tievalaistus.
  • Voimanulosottoakseli.
  • Oma hydraulinen järjestelmä.
  • No-stress ylikuormitusta estävä järjestelmä moottorin työtuntimittari.
  • Hydraulisesti taitettava syöttöpöytä (läppä) varustettu lastaustelaketjulla.
  • Hydraulisesti taitettava heittoputki sekä automaattinen 240°-kääntöpöydän ohjaus ja ohjauslevy.
  • Ohjaus ohjausvivulla.

Vaihtoehtoiset varusteet:

  • Hydraulisen nosturin.

KYSY

TEKNAMOTOR 2015
realizacja:dwarazy.com
YLÖS